Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴  نیرو‌های آمریکایی در واکنش به کشته شدن یک پیمانکار آمریکایی در حمله‌ای راکتی به پایگاهی در عراق، سرفرماندهی گردان‌های کتائب حزب‌الله عراق در شهر مرزی قائم در استان انبار را بمباران کرده اند.
آمریکایی‌ها مدعی اند که کتائب حزب‌الله عراق از گروه‌های مورد حمایت ایران در عراق است.   ظهر امروز اکانت توییتر بیت رهبری در اقدامی غیر منتظره برای اولین بار توییت رییس جمهور آمریکا را بازنشر کرده و به آن پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


توییتر رسمی رهبری نوشت: تو توییت کردی که ایران را مسئول حوادث بغداد معرفی کنی و بگویی به ایران پاسخ خواهی داد: اولا تو هیچ غلطی نمیتوانی بکنی. دوما اگر منطقی بودی (که نیستی) میدیدی که جرائم خود شما در عراق، افغانستان و ... ملت‌ها را از شما منزجر کرده است.
مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا عصر یکشنبه در بیانیه‌ای که در مارلاگو، ویلای شخصی دونالد ترامپ، قرائت کرد گفت: ما اقدامات جمهوری اسلامی ایران که جان مردان و زنان آمریکایی را به خطر بیاندازد تحمل نخواهیم کرد.   عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق، نیم‌ساعت قبل از حملات با تلفن مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا از این موضوع مطلع شده و مخالفت شدید خود را منتقل کرده، گفته این کار نقض حاکمیت ملی عراق است و منجر به افزایش تنش و بی‌ثباتی در منطقه می‌شود.

واشنگتن پست در گزارشی این حمله را به نیرو‌های مورد حمایت ایران منتسب کرده و نوشت:هزاران عراقی حامی گروه شبه نظامی مورد حمایت ایران در حالی شعار مرگ بر آمریکا داده اند که آمریکا صد‌ها میلیارد دلار در طول ۱۷ سال در این کشور سرمایه گذاری کرده است. اعضای نیرو‌های امنیتی عراق که توسط آمریکا آموزش دیده اند در کنار حامیان شبه نظامیان کاتب حزب الله ایستادند. معترضان شعار‌هایی در حمایت از ایران میدادند و فریاد میزدند آمریکا شیطات بزرگ است. شعار‌هایی که بازتولید شعار‌های انقلابیون ایران زمان حمله به سفارت آمریکا در تهران در چهل سال پیش بود.
معترضان عراقی اعلام کردند تمام شب را بیرون سفارت مینشینند تا زمانی که دیپلمات‌های آمریکایی و نیرو‌های این کشور عراق را ترک کنند.   پنتاگون نزدیک به ۱۰۰ تک تیرانداز و دو هلیکوپتر را برای حفظ امنیت سفارت اعزام کرد. ترامپ در توییتر خود ایران را مسئول این وضعیت خواند و مدعی شد: ایران یک پیمانکار آمریکایی را کشته و تعداد زیادی را زخمی کرده است. ما قویا به این اقدام پاسخ میدهیم و همیشه هم همین کار را خواهیم کرد. الان ایران حمله به سفارت آمریکاد ر عراق را هدایت کرده و کاملا مسئول این وضعیت است. علاوه بر این ما از عراق انتظار داریم که از نیروهایش برای حفاظت از سفارت استفاده کند.   مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد که به ارتش اجازه داده ۷۵۰ سرباز دیگر را برای اقدامات ضروری و مناسب در واکنش به اقزایش سطح تهدید علیه پرسنل و اماکن آمریکایی به منطقه اعزام کند.   سربازانی که قرار بود اعزام شوند از نیرو‌های واکنش سریع آمریکا هستند که برای واکنش به این گونه بحران‌ها طراحی شده اند. اما بعد از مکالمه تلفنی مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا با عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق، تهدید‌ها به حمله به سفارت کمی تخفیف پیدا کرد.   یک فرمانده نظامی عراق اعلام کرد که نیرو‌های امنیتی عراقی مانع از ورود معترضان به داخل تشکیلات سفارت خواهند شد. عبدالمهدی در بیانیه‌ای خواستار حفظ آرامش شد و نیرو‌های امنیتی کمربندی را برای جلوگیری از نفوذ بیشتر معترضان تشکیل دادند.
اما معترضان همچنان بیرون دروازه‌های سفارت ماندند و تلاش کردند با کوکتل مولوتف، دیوار سفارت را خراب کنند.
با پیام‌های واتس اپی‌ای که از دیپلمات‌ها و کارکنان سفارت آمریکا در اتاق امن به بیرون ارسال شده بود معلوم شد حال آن‌ها خوب بوده است.
معلوم نیست چه تعداد مقام آمریکایی در ساختمان سفارت حضور داشتند. مقامات برآورد‌های نتعددی از تعداد کارکنان تمام وقت سفارت آمریکا در عراق ارائه کردند که عددی بین ۳۰۰ تا ۳۲۵ نفر را تشکیل میداد.
مت تولر سفیر آمریکا در عراق پیش از این برای سک سفر شخصی عراق را ترک کرده بود، اما قرار بود به عراق برگردد.
پمپئو در مصاحبه‌ای که با فاکس نیوز داشت اعلام کرد علی رغم برخی گزارش‌های مننشر شده آن‌ها هیچ برنامه‌ای برای تخلیه دیپلمات‌ها از بغداد یا عقب نشینی ۵۰۰۰ نیروی باقیمانده آمریکا در عراق ندارند.
او در مصاحبه دیگری با سی ان بی اس گفت: بار‌ها به مقامات عراقی پای تلفن فشار آورده که مسئول امنیت و جان آمریکایی‌ها در بغداد ان‌ها هستند.
واشنگتن پست نوشته این حادثه نشان داد آمریکا تا چه حد نفوذش را در دولت عراق و بر نیرو‌های امنیتی‌ای که خودش آموزش داده از دست داده است.
یکی از سران گروه‌های شبه نظامی عراقی که مورد حمایت ایران است و در حمله به سفارت آمریکا نیز نقش داشته این حادثه را با حمله دانشجویان ایرانی به سفارت آمریکا در سال ۱۹۷۹ مقایسه کرده و گفته: از اشغال سفارت آمریکادر تهران تا حمله به سفارت آمریکا در بغداد در سال ۲۰۱۹ تاریخ دوباره خودش را تکرار کرده است.
حضور هادی العامری رهبر سازمان بدر عراق، قیس الخزعلی فرمانده گروه عصاب اهل الحق و جمال جعفر ابراهیمی معروفه به ابو مهدی مهندس که چندین سال به دلیل بمبگذاری در سفارت آمریکا در کویت در زندان بوده سبب شده رسانه‌ها بیشتر بر گمانه زنی خود برای ارتباط این اعتراضات با ایران پافشاری کنند. آمریکایی‌ها این شخصیت‌ها را تحت نفوذ ایران میدانند.   از طرفی گرافیتی‌هایی که بر دیوار سفارت نگاشته شده بود نیز از همبستگی این حمله با ایران خبر میداد. نام رهبر ایران و فرمانده سپاه قدس قاسم سلیمانی توسط معترضان بر دیوار سفارت نوشته شد و شعار مرگ بر آمریکا یادآور شعار‌های انقلابی ایران بود.   با وجود تهدید‌های مقامات آمریکایی علیه ایران و ارتباط دادن ایران به این درگیری ها، ترامپ در حالی که در مارلاگو، ویلای ریاست جمهوری در فلوریدا برای جشن سال نوی میلادی حاضر شده بود اعلام کرد: ایران باید بیش از هر کس دیگری دنبال صلح باشد؛ و ما انتظار نداریم بین آمریکا و ایران جنگی رخ دهد.   رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد که او صلح را دوست دارد و فکر نمی‌کند که این برای ایران هم ایده خوبی باشد و بر این باور است که چنین اتفاقی نمی‌افتد. او با مقایسه حمله به سفارت آمریکا در بنغازی در لیبی در زمان اوباما با حمله معترضان خشمگین به سفارت آمریکا در بغداد گفت که حادثه بنغازی تکرار نخواهد شد.
ترامپ چند ساعت پیش از این اظهارات تهدید کرده بود که ایران را به خاطر حمله معترضان به سفارت آمریکا در بغداد تنبیه خواهد کرد.   فاکس نیوز در گزارشی به واکنش نیویورک تایمز به حمله به سفارت آمریکا در بغداد انتقاد کرده و گفته این رسانه حمله کنندگان به سفارت را «عزاداران عراقی» خوانده است. این در حالی است که این حمله از بدترین حملات به سفارت آمریکا در سال‌های اخیر بوده است.   هاآرتص نیز در باره این تحولات اخیر نوشت: حمله تحقیر آمیز و علنی به سمبل‌های آمریکایی در خاورمیانه کار خوبی نیست، به ویژه اگر بدانید اقدامات مقابله‌ای آمریکایی‌ها منجر به تلفات زیادی خواهد شد. اما ترامپ بار‌ها اعلام کرده با ماجراجویی نظامی در منطقه مخالف است. ایران موفق شد روز سه شنبه بازی را به نفع خودش تغییر دهد. بعد از ماه‌ها اعتراضات علیه دولت عراق و دخالت‌های تهران در این کشور که به حمله به کنسولگری ایران در عراق هم منجر شد، دیروز ایران موفق شد وضعیت را به سمت حضور نظامی آمریکا در عراق تغییر دهد.   این لحظه ایست که حقیقت استراتژی آمریکا در منطقه را نمایان میکند. غیر ممکن بود بتوانید بفهمید ایران تا کجا قرار است پیش برود، اما روشن است که به تدریج سطح خطر از سوی ایران به طور برنامه ریزی شده‌ای افزایش یافته به طوری که امروز آمریکا به گوشه رینگ افتاده و مجبور است واکنش نشان دهد.   این رسانه اسرائیلی نوشته: برخی تحلیل گران آمریکایی میگویند ایران وحشت زده شده، اما برعکس به نظر می‌رسد در طول این سال‌ها ایران به به طور برنامه ریزی شده‌ای تحریم‌های آمریکا علیه خودش را تخفیف داده است. در این بین اسرائیل از یک گوشه به ماجرا نگاه میکند. امیدوار باید بود که اورشلیم با این ایده که به طور غیر مستقیم بر آتش درگیری‌ها در بغداد بدمد به این امید که یک ائتلاف جدید بین المللی علیه ایران شکل دهد، بازی نخورد.   این رسانه گفته بهتر است اسرائیل از هر گونه اتهام به تشدید تنش‌ها میان آمریکا و ایران که در هفته‌های گذشته به طور چشم گیری افزایش یافته دور بماند. لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000pvx خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 حمله به سفارت آمریکا در بغداد سفارت آمریکا در بغداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۳۰۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«پلن بی» آمریکا در برابر انصارالله چیست؟

به گزارش قدس آنلاین، سخنگوی نظامی دولت نجات ملی یمن  در ادامه اعلام کرد نیروهای پدافند هوایی یمن یک پهپاد تهاجمی ام‌کیو۹ ریپر ارتش آمریکا را با موشک در حریم هوایی استان صعده در حالی که در حال انجام مأموریت‌های خصمانه بود، سرنگون کردند.

ارتش آمریکا نیز ضمن تأیید این خبر اعلام کرد انصارالله سه موشک بالستیک ضدکشتی در دریای سرخ به سمت چندین هدف شلیک کرد که بر اثر آن، نفتکش انگلیسی آسیب دیده است. ارتش آمریکا اما درباره هدف قرار گرفتن پهپاد اظهارنظری نکرد، اما شبکه خبری سی‌بی‌اس آمریکا تأیید کرد یک فروند ام‌کیو۹ که حدود ۳۰میلیون دلار قیمت دارد، اوایل روز جمعه در داخل یمن سقوط کرد و تحقیقات در این زمینه در حال انجام است.

انصارالله یمن همچنین روز جمعه از هدف قرار دادن یک کشتی اسرائیلی به نام «ام‌اس‌سی داروین» در خلیج عدن و شلیک تعدادی موشک و پهپاد به سمت اهدافی در شهر بندری ایلات در جنوب سرزمین‌های اشغالی خبر داد.

تشدید تحرکات دوباره انصارالله یمن در هدف قرار دادن اهداف دریایی مرتبط با اسرائیل، آمریکا و انگلیس پس از هفته‌ها آرامش نسبی و کاهش محسوس حملات، در حالی صورت می‌گیرد که عبدالملک الحوثی، رهبر انصارالله در سخنرانی روز جمعه، این تصور را که کاهش حملات مربوط به تضعیف توان نظامی این گروه است، رد کرد و وعده داد حملات بیشتری در راه است.

حملات انصارالله و خروج ناوهای آمریکایی از دریای سرخ
تشدید تحرکات انصارالله در دریای سرخ در حالی صورت گرفته که اوایل روز جمعه نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد ناو هواپیمابر یواس‌اس دوایت دی آیزنهاور و ناوشکن یواس‌اس گریولی، پس از حدود چهار ماه حضور در دریای سرخ، از کانال سوئز به سمت شرق مدیترانه عبور کرده‌اند.

مسئله‌ای که واکنش مقامات انصارالله را در پی داشت و محمدعلی الحوثی، یکی از اعضای شورای عالی سیاسی یمن و از رهبران انصارالله با اشاره به خروج ناو آمریکایی از دریای سرخ گفت اگر آمریکا مدعی کاهش عملیات نیروهای مسلح یمن برای حفظ وجهه خود، عقب‌نشینی از نظامی‌سازی دریا و رساندن پیامی به شرکت‌های بیمه است،  این یک خودفریبی مثبت است و اگر آمریکایی‌ها مدعی امن شدن دریای سرخ هستند، می‌توانند کشتی‌های خود را بفرستند تا هدف دلچسبی برای انصارالله شوند.

قدرت موشکی انصارالله، عامل فرار ناوهای آمریکایی
سید هادی سید افقهی، کارشناس مسائل منطقه در گفت‌وگو با قدس درباره افزایش دوباره تنش‌ها در دریای سرخ، با عجولانه خواندن واکنش آمریکایی‌ها به حملات حوثی‌ها علیه کشتی‌های اسرائیلی تصریح کرد: آمریکایی‌ها به دلیلی نداشتن شناخت از روحیه سلحشوری مردم یمن تصور می‌کردند با هدف قرار دادن چند مکان و چند بندر یمن، انصارالله را وادار به عقب‌نشینی و متوقف کردن حملاتشان خواهند کرد، غافل از اینکه توان مقاومت و قدرت بازدارندگی انصارالله بیش از تصورات و برآوردهای آمریکایی‌ها بود.

سید افقهی با اشاره با خروج ناوهای آمریکایی از دریای سرخ، علت این تصمیم آمریکایی‌ها را آگاهی و هراس از بُرد موشکی و پهپادی انصارالله دانست و افزود: درواقع آمریکایی‌ها از هدف قرار گرفتن احتمالی ناوها نگران بودند، چرا که حضور آن‌ها در دریای سرخ و آسیب‌پذیر بودنشان، آن‌ها را به یک هدف آسان در برابر انصارالله تبدیل کرده بود و در صورت هدف قرار گرفتن آن‌ها یک بی‌آبرویی بزرگ متوجه آمریکایی‌ها می‌شد. از طرفی به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها برنامه‌های دیگری را برای مواجهه با انصارالله در یمن دنبال می‌کنند؛ احتمالاً تحریک و استفاده از گروه‌های نیابتی و تسلیح گروه‌های مخالف برای درگیر کردن انصارالله به یک جنگ داخلی ازجمله این اقدامات خواهد بود.

وی با اشاره به نزدیک بودن انتخابات آمریکا، یکی دیگر از دلایل خروج ناوهای آمریکایی را تلاش آمریکا برای کاهش تنش در منطقه و نگرانی از ادامه بحران انرژی در جهان دانست و عنوان کرد: به واسطه بسته شدن دریای سرخ، آسیب‌های جدی به حوزه اقتصادی و انرژی جهانی وارد آمده که می‌تواند در انتخابات پیش رو تأثیرگذار باشد.

پلن بی واشنگتن در مقابله با صنعا
جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل منطقه نیز با مشروع دانستن اقدامات یمن که در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و کشتار صهیونیست‌ها در غزه آغاز شد، اظهار کرد: پس از آنکه تهدیدات آمریکایی‌ها علیه یمن، نتیجه‌ای برای توقف حملات علیه کشتی‌های اسرائیلی و در ادامه آمریکایی و انگلیسی نداشت به نظر می‌رسد واشنگتن برنامه دیگری را در دستور کار رویارویی با یمن قرار داده است.

قنادباشی با بیان اینکه آمریکایی‌ها افزایش قدرت انصارالله و تسلط آن‌ها بر دریای سرخ را برای منافع اسرائیل و خودشان خطری جدی می‌دانند، تصریح کرد: به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها ناوهای خود را به دلیل آسیب‌پذیر بودن از منطقه خارج کردند و در ادامه با تسلیح گروه‌ها و قبایلی که در یمن با انصارالله مخالف هستند، تلاش می‌کنند یمن را وارد یک بحران داخلی کنند تا به این شکل انصارالله را تضعیف کنند.

وی با اشاره به توییت حسین العزی، معاون وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن مبنی بر آگاه بودن یمن از طرح‌های متجاوزانه آمریکا علیه این کشور، تأکید کرد: البته در حال حاضر آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند با ارسال پیام‌هایی برای انصارالله و کشاندن آن‌ها پای میز مذاکره، به نوعی شرایط حاکم بر منطقه و دریای سرخ را هم برای رژیم صهیونیستی هم برای خودشان در آستانه انتخابات پیش رو در آمریکا تعدیل کنند. اما از آنجایی که بعید است آمریکا تسلط یمن و انصارالله که بخشی از نیروی مقاومت در منطقه است را بر شاهراهی حیاتی همچون دریای سرخ تحمل کند، قطعاً در پشت پرده اقداماتی را علیه انصارالله انجام خواهد داد.

سیداحمد موسوی

دیگر خبرها

  • اسرائیل درمانده است ایران قواعد بازی را تغییر داد | این جمله یک اشتباه بزرگ از سوی بایدن بود
  • «پلن بی» آمریکا در برابر انصارالله چیست؟
  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره «تیک تاک» به ضرب گلوله در بغداد کشته شد
  • ستاره زن شبکه‌های مجازی به ضرب گلوله کشته شد
  • روز ۲۰۴ طوفان‌الاقصی| حمله پهپادی به حیفا
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • پیروزی تیم فوتسال افغانستان در برابر عراق
  • خداوند در حادثه طبس، نصرت خود را آشکار کرد
  • برنامه بازی‌ها را برای همه تغییر دهند نه فقط رئال
  • محکومیت حمله اسرائیل به سفارت ایران در نشست بریکس